Ova web-stranica koristi tehnologiju "kolačića" (eng. cookie) da bi se korisnicima prikazao prilagođeni sadržaj te su oni nužni za ispravan rad. Više informacija možete saznati ovdje. OK

Извештај од Третиот Самсунг Турнир во пинг понг

Со учество на повеќе од 100 играчи се одржа третиот турнир во пинг понг Самсунг 2018

 Во неделата на 16 Декември во СЦ Форца во Скопје се одржа третиот традиционален турнир во Пинг понг САМСУНГ 2018.

На турнирот учествува повеќе од сто играчи поделени во повеќе категории:

 Во конкуренција на мажи натпреварувачите се натпреваруваа во четири категории:

 Апсолутна категорија

 Категорија 40 - 49

 Категорија 50 -59 

 Категорија 60 +

Во женска конкуренција учесничките се натпреваруваа во една, апсолутна категорија.

Организатори на турнирот беа ППФМ и клубот Телеком НЕЦ. 

Спонзор на турнирот беше САМСУНГ.

За победниците во сите категории организаторите и спонзорите обезбедија парични награди и смартфони Самсунг.

Извештај од турнирот Самсунг 2018
Победници по категории

АПСОЛУТНА КАТЕГОРИЈА
1. Бобан Ивиќ
2. Кристијан Сатанојковски
3. Андреј Лашкоски
4. Филип Младеновски

КАТЕГОРИЈА 40 - 49

1. Димитрије Жоговски
2. Сашо Стојановски
3. Станислав Иванов
4. Ѓоко Јочкоски

КАТЕГОРИЈА 50 - 59

1. Љубиша Милошевиќ
2. Марјан Аврамовски
3. Мирослав Симиќ
4. Сашо Љамов

КАТЕГОРИЈА 60+

1. Диме Ташковски
2. Петар Јовановски
3. Слаѓан Свржиќ
4. Жељко Басариќ

АПСОЛУТНА ЖЕНИ

1. Бисерка Ристиќ
2. Ива Димитриевска
3. Ана Стојановска
4. Бојана Михајловска

 

18.12.2018